top of page

דינה היימן - תרבויות

בעלת תואר שני באנתרופולוגיה, נוסעת במזרח אסיה למעלה משלושים שנה כמטיילת, כותבת ומדריכת טיולים. מחברת הספר "צברים על דרך המשי". בהוראה, בהרצאות לקהל הרחב ובכתיבה במגזינים, מגשרת בין עולמות תרבותיים, ובוחנת מה אפשר ללמוד מן המפגש בין התרבויות. התבוננות בדרך החינוך של הילדים בארצות השונות,  מביאה אותי לבחון מה אפשר להביא אלינו על-מנת לשפר את חיינו. זכיתי לשהות במחיצת אנשים אמיצים, שבחרו בדרך שפרצה את המסגרת המקובלת בחברה שלהם. אנשים אלו ממלאים אותי בהשראה, אופטימיות ואמונה בחינוך, כדרך לשיפור חיי יחידים ולהבראת החברה והסביבה כולה.

דינה היימן.jpeg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

מפגשים בין תרבויות - מה אפשר ללמוד ממפגשים בין תרבויות? לכיתות ד'-ה'

מה ניתן ללמוד ממפגשים עם תרבויות רחוקות? במפגש ראשוני עם תרבויות אחרות אנו נוהגים בדרך כלל בשיפוטיות וערכיות אשר לרוב עם בחינה מחודשת זוכים להתבוננות באור חדש ולתובנות יקרות ערך. מנהג שעשוי להיתפס תחילה כנחשל, מתגלה כבעל מעלות רבות הן לסביבה והן לנפש האדם. אנו נפגוש סוגים שונים של תופעות חברתיות בעולמות שרחוקים מאיתנו ולאחר נפנה חזרה את המראה אל עצמנו, ונבחן את תרבותנו בהתאמה לתרבות הנלמדת. כל שיעור מלווה גם בסדנא בהקשר לנושא השיעור. 

Image by AJ Colores

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

הכנת פודקאסטים- סוגיות ודילמות חברתיות. קורס שנתי לכיתה ז'

בקורס זה התלמידים יתנסו בכלי חדשני המאפשר לכל אדם להפיק ולשדר תוכנית רדיו משלו- הכנת הסכת, פודקאסטים. במהלך הקורס התלמידים יבחרו נושאים חברתים הקרובים לליבם, יחקרו אותם ויבנו הסכתים מושכים ומעניינים. הנושאים שייבחרו ייצגו דילמות מורכבות בנושאי כגון: זכויות אדם, מתי לפתוח במלחמה ומתי לחתום על הסכמי שלום? האם יש להגביל את תעשיית התיירות? וכדומה. התלמידים יכינו הסכתים, יתרגלו מיומנויות טכנולוגיות, כתיבה במשלב לשוני גבוה, קרינות, עמידה מול קהל, וכמובן את הצגת נושא ההסכת.

A Young woman in a recording studio

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

ילדים בעולם: לכיתות ג'

השיעור מקנה ידע רחב אודות העולם, התנאים הגיאוגרפים וחיי הילדים בארצות אלה ומעלה לדיון סוגיות רבות.

המנהגים מוצגים תוך השוואה למנהגים יהודים וישראלים תוך התבוננות רגישה אל תוך החברה הישראלית, ואל עצמנו.

לתלמידים הזדמנות לבחון נושאים כמו מעמדות חברתיים, עושר ועוני, דרכי חינוך, חשיבות החינוך, ערכים של שוויון ומדדים של הצלחה. בין המנהגים הנלמדים נעשה ניסיון לבחון אמונות תפלות מול אמונות לגיטימיות בתקווה להרחיב את מושג האמונות התפלות. כמו כן מובאות דוגמאות רבות של נוהגים ושל אמונות אשר עשויים להיתפס כנחותים ונחשלים אשר בבחינה חוזרת מתגלה מאחוריהם הגיון רב. המטרה היא להרחיב את גבולות הרציונאליות ולהביא לפתיחות וסובלנות מתוך תפיסה כי חשיבה חדשנית היא אשר מצעידה את המדע והחברה לחיים של כבוד ורווחה. במהלך הקורס יבחרו הילדים נושאים שונים הקשורים לנושאי הקורס אותם יפתחו לתרומה לקהילה.

Image by Larm Rmah

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

תרבות סין ויפן: קורס חצי שנתי לכיתות ד'

סיני או יפני? האם אנחנו יודעים את ההבדל? בקורס ננסה להבין איך המבנה הגיאוגרפי משפיע על ההיסטוריה, והתרבות, של סין ויפן, נלמד אודות ההשפעות של סין על יפן, נכיר מנהגים, נתבונן על מערכות החינוך הסיניות והיפניות ונשאל אם גם אנחנו היינו רוצים להיות תלמידים בסין או ביפן. נלמד אודות מבנה המשפחה, ונקדיש זמן להבנת השפה הסינית והיפנית. נתוודע לביטויים אומנותיים של הסינים והיפנים ונלמד כיצד אלו משקפים את התרבות.

Tatami Dining Experience
bottom of page